Markó Tamás

Mindannyiunk érdeke a digitalizáció elterjedése,

ezért próbálok tenni érte én is magam szintjén.

Markó Tamás
alapító
Magyarországon sajnos még mindig nagyon csekély a digitalizációban élen járó cégek száma.
Ez az országon belül a csőd vagy tartós lemaradás kockázatát rejti magában. Nemzetközi szinten pedig komoly versenyhátrányt eredményez.
Személyes misszióm, hogy minél több KKV cégvezetőt segítsek hatékonyabb céget építeni.
Ez nem pusztán több profitot vagy stabilabb működést eredményez. A kollégáknak is javítja a munkakörülményeit, a vevők pedig színvonalasabb végtermékhez jutnak. Szóval win-win-win.
ClickUp partner logo
Monday partner logo
Asana partner logo

Ezek nélkül már tuti meggebedtem volna

Összegyűjtöttem azokat a digitális rendszereket, melyek  a leginkább hozzájárulnak ahhoz, hogy költséghatékony és minőségi legyen a kiszolgálásom.
Bátran ajánlanom ezeket minden olyan kisvállalkozónak, aki hatékonyabbá szeretné tenni a  belső működését.
Airtable
Microsoft PowerBI
Make
Make.com
Redmine
Google Workspace
Calendly
Eszerződés.hu
Clockify
Mailerlite

Van egy éjjel-nappal dolgozó, valóban virtuális asszisztensem

A saját célra is hadrendbe állítottam egy irodai automatizációs szoftvert. Csak egy gyors és egyszerű példa a használatra.
Ez segít abban, hogy még véletlenül sem felejtsen el senki megérkezni a megbeszélésekre. Minden reggel egy egyedi, email emlékeztetőt küld a naptáramban szereplő események résztvevőinek.
Lehet, hogy semmiségnek tűnik, de ne tudd meg, mennyi pénzt, időt  és idegességet spórolt már meg nekem, azáltal, hogy még időben eszébe jutottam a cégvezetőknek.

Így mérek én...

Adatelemzőként diplomáztam, így talán nem lepődsz meg azon, hogy minden fontos üzleti tevékenységemet mérem. 🙂
Íme egy kis ízelítő a saját, belső irányítópultomból. Ez segít a mindennapokban gyorsabban és jobban dönteni.
Ezek azok a területek, melyeket mindenki kisvállalkozásnak már-már bűn, nem mérni: marketing, értékesítés, kiszolgálás, pénzügyek.

Persze régebben én sem így működtem...​

hanem sokkal inkább ilyen "rendszerekre" támaszkodtam.

#1

A legelső, vezetővé való kinevezésemet követően egy egyszerű jegyzetelős app-ban kezdtem el vezetni a csapatom feladatait. Talán ebből Te is láthatod, hogy volt mit javítani ezen.

#2

Elsőként egy kő egyszerű feladatkezelő szoftvert vezettem be a csapatomnál. Ez önmagában már hatalmasat javított a működésünkön.

#3

Később rájöttem, hogy nem ad-hoc feladatokban vagy projektekben, sokkal inkább sztenderd munkafolyamatokban érdemes gondolkodni.

#4

Meggyőződésem, hogy  a legtöbb cégnél már egy egyszerű munkaszervező rendszerrel és a folyamatszemlélet bevezetésével csodát lehet tenni a belső működésben.

Pár izgalmas vendégszereplésem a témában.

Hallgasd meg most vagy mentsd le későbbre magadnak.

Ügyfeleim visszajelzése

a közös munka üzleti eredményességéről!

„Tamás rengeteg időt takarított meg nekünk az Asana és a Make beállításával. Az együttműködés folyamán nem csak egy plusz kezet kaptam Tamás személyében, hanem egy összetett gondolkodásra képes partnert. Ajánlom mindenkinek!”

Kozma Máté
Ügyvezető, tulajdonos - Exaline Kft.

„A teljes gyártási, ügyfél és logisztikai folyamatot sikeresen átültettük a Monday és Make rendszerekbe. Egyes folyamataink teljesen automatizáltan működnek. Tamás kivételes partner, konstruktív és segít minden problémára megoldást találni.”

Stumpf Balázs
cégvezető, UDOOR Fürdőkádajtó

„Sokkal átláthatóbbak a folyamataink, egyértelműbbek a feladatok, és a hozzájuk tartozó felelősök valamint határidők. Nem utolsósorban jelentősen csökkent a „felesleges” levelezések száma. :-)”

Király Krisztián
cégvezető, Konverzió Mester

„Megtaláltuk azt a rendszert ahol átlátható formában nyilván tudjuk tartani az aktuális projektjeinket, feladatainkat , ezzel heti több óra munkaidőt tudunk megtakarítani. Csökkent a hibák és az e-mailes kommunikációból eredő félreértések száma.”

Kőházi Zoltán
ügyvezető, Vendinvest

„A munkatársi toborzást automatizáltuk, mely kb. heti 2-3 órát spórol meg nekünk. Ha majd az egész cégen végigvisszük ezt, szerintem min. 1 nap szabadidő felszabadul nekem cégvezetőként. :)”

Bliszkó Gábor
cégvezető, BeOnWeb

„Automatizáltuk az ügyfél onboarding folyamatot, ami ezáltal nem csak profibb lett -amit az ügyfeleink éreznek-, hanem gyorsabb, kevesebb időt vesz el, így számszerűsíthető lett a megtérülése is. Nagyon örülök, hogy belevágtunk!”

Matykó Noémi

„A KNK PR egy reklámügynökség, sok ügyféllel, rengeteg projekttel, több kreatív területtel, sok „művész” kollégával. A rendszer elhozta nekünk a biztonságot. A projektjeink adminisztrálása egyértelmű, az időfelhasználásunk hatékonyabb, és ráadásul még spóroltunk is vele.”

Knapcsek Katalin
tulajdonos, KNK PR & Média

„Az ügyfél-kommunikációs folyamataink automatizálását és az egyedi ár kalkulátorunkat nem csak hatékony tanácsosakkal támogatta, hanem remekül kivitelezte. Így a rendelések átfutási ideje jelentősen csökkent.”

Kocsi László
tulajdonos, Rapidnyomda.hu

“A rendszer bevezetése óta egyértelműek a feladatkörök, a határidők és a prioritások, visszakövethető minden kommunikáció és látom, ki mennyire leterhelt. Nagyon hálás vagyok, hogy Tamás megtalált minket, a folyamataink leírása és tisztázása mellett nagyon hasznos, cégre és személyre szabott feladatkezelő programot kaptunk. “

Losonczi Éva
tulajdonos, ConceptFlow

„A fejlesztés összesen havi 10-20 munkaórát spórol meg nekünk. Nemcsak olcsóbb lett így a működésünk, hanem egyúttal a hibázás lehetősége is lecsökkent, ráadásul több idő jut a kreatív tevékenységekre.”

Szabó Szilveszter
tulajdonos, Lasemedia

„Cégvezetőként heti 5-10 órát spórolnak meg nekem a bevezetett rendszerek. Kevesebb az adminisztráció és egyszerűbben tudok delegálni. Egy csomó feladatot már nem én végzek, emiatt lekerült rólam az »ezt is nekem kell megcsinálni« kognitív teher.”

Scherzer Marcell
tulajdonos, Blue Marketing

„Átláthatóbb lett a cégem, könnyebben tudom követni a napi történéseket. Csökkent a felesleges adminisztráció, kevesebb a hibalehetőség. Rugalmas felépítésű a rendszer, így mindenki testre tudta szabni magának!”

Kocsis Csaba
tulajdonos, Avadoo Design Studio

„Sokkal átláthatóbbak a projektjeink, mind tervezésben, mind a munka egyes fázisaiban. Nagy segítséget nyújt az a pár automatizációs lépés amit eddig bevezettünk, fogunk majd még többet is használni!”

Ványi Rajmond
tulajdonos, Superior Pentest

„Az elmúlt évben annyira megnövekedett a rendelések száma, hogy már lehetetlen volt átlátni a projektek állását és a saját teendőket. Amióta bevezettük a rendszert, újra átláthatóvá vált a belső működésünk! Nagyon leterheltek vagyunk, emiatt nehéz volt a fejlesztésre időt szánni. Örülünk, hogy végül megléptük, hiszen nagy terhet vesz le a rendszer a vállunkról, azzal, hogy mindenkinek értesítést küld a saját feladatáról és rálátást nyújt a többiek előrehaladására is.”

Görgényi Hajni
tulajdonos, NTDisplay

„Részletes, világos és cégreszabott forgatókönyvet kaptunk a cégműködés digitalizálására és a papírmentes irodára való átállásra. Mindezt gyorsan, a határidőket betartva, az előzetes elvárásoknak maximálisan megfelelve.”

Farkasné Kun Györgyi
tulajdonos, Top Full Clean